Регистрирайте се Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход  
Напишете отговор Рено туинго 1999 г.
Рено туинго 1999 г.
Simeon_123

Местожителство: Казанлък
Отговорете с цитат
Здравейте колеги
Нов съм във форума
Личният ми автомобил е алфа ромео 147 жтд
Но сега имам един въпрос относно колата на баща ми . Рено туинго 1.2 бензин ,1999 год. 58 к.с. С 06 мисля е
Проблема е следния
Сутрин колата пали от раз ,акумулатора е на 5 месеца 55ah ,стартера е добре
Но като загрее и след като се изгаси ,не пали от първия ,ни от вторият път ,а когато и е кеф тогава
По думите на баща ми ,понякога от десетия път
Много е заблуждаващ този проблем ,не гаснее по време на движение ,затова изключвам възможността за датчик на коляновия вал ,но и и в това си решение несъм сигурен
Та затова реших да попитам запознатите
Колата върви само на бензин и никога не е имала газова уредба
Благодаря
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на Simeon_123Изпратете лично съобщение
Re: Рено туинго 1999 г.
Hit-ko
Site Admin

Отговорете с цитат
Simeon_123 написа:
Здравейте колеги
Нов съм във форума
Личният ми автомобил е алфа ромео 147 жтд
Но сега имам един въпрос относно колата на баща ми . Рено туинго 1.2 бензин ,1999 год. 58 к.с. С 06 мисля е
Проблема е следния
Сутрин колата пали от раз ,акумулатора е на 5 месеца 55ah ,стартера е добре
Но като загрее и след като се изгаси ,не пали от първия ,ни от вторият път ,а когато и е кеф тогава
По думите на баща ми ,понякога от десетия път
Много е заблуждаващ този проблем ,не гаснее по време на движение ,затова изключвам възможността за датчик на коляновия вал ,но и и в това си решение несъм сигурен
Та затова реших да попитам запознатите
Колата върви само на бензин и никога не е имала газова уредба
Благодаря

Температурния датчик определя качество на сместа при различните температури... ако съпротивлението му си остава високо, то вероятно се обогатява сместа. Това може да се прецени ако направиш опит да запалиш топъл двигател на пълна газ и ако запали по-добре, значи е температурния датчик.
Добре е обаче да се обърне основно внимание на датчика на коляновия вал, там вероятността е по-голяма!... имали сме доста случаи при които като загрее пали трудно. Когато е на обороти, дава нормално напрежение, но когато върти на стартер, оборотите са ниски и напрежението което се индуцира в датчика не е достатъчно

Отговорете с цитат
Благодаря колега
Ще пробвам да я запаля с пълна газ ,ако отново не запали ще се ориентирам към датчик на коляновия вал
Алфата ми зимата гаснеене по време на движение и докато истине мотора не палеше ,тогава бях сигурен че е датчик кв ,смених го и заспа
Като отстраня проблема с реното ще пиша какъв е бил проблема
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на Simeon_123Изпратете лично съобщение
mohel

Отговорете с цитат
колата има ли датчик на РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ , защото доста модели не палят без него... иначе като заработи и е запалиш после и без него си работи...
а те както се знае от температурата , спират да работят във един диапазон

Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на mohelИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаПосетете сайта на потребителяAIM Адрес
Simeon_123

Отговорете с цитат
Несъм сигурен дали има датчик рв
Несъм запознат с този двигател и несъм го разглеждал
Утре след обед ако не вали дъжд ще го разгледам и ще пиша
Все си мисля че този малък двигател няма да има датчик рв ,но за по сигурно утре като махна капака на ангренажа ще си проличи и ще пиша
Simeon_123

Отговорете с цитат
Днес цял следобед валя и нищо не можах да видя по реното ,освен че го покарах докато загрее.След изгасяне на мотора опитах да запаля,не успях от първия път.След това изпробват начина за палене с пълна газ ,и така не успях да запаля.В това положение изключвам проблема с температурният датчик.Колата запали на 7 път ,въртене със изчакване в рамките на 1,2 минути.
Мисля да закарам колата на диагностика и дано да излезе проблема със запалването.
И между другото замислих се върху датчика на р.вал
На алфата при запалено положение махам буксата ,форсирам и работи ,единствено и свети чека ,а след изгасяне на мотора с откачена букса и интервал в покой около 3 минути ,няма палене
mohel

Отговорете с цитат
Simeon_123 написа:
Днес цял следобед валя и нищо не можах да видя по реното ,освен че го покарах докато загрее.След изгасяне на мотора опитах да запаля,не успях от първия път.След това изпробват начина за палене с пълна газ ,и така не успях да запаля.В това положение изключвам проблема с температурният датчик.Колата запали на 7 път ,въртене със изчакване в рамките на 1,2 минути.
Мисля да закарам колата на диагностика и дано да излезе проблема със запалването.
На алфата при запалено положение махам буксата ,форсирам и работи ,единствено и свети чека ,а след изгасяне на мотора с откачена букса и интервал в покой около 3 минути ,няма палене

Точно за това ти говорех Smile

Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на mohelИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаПосетете сайта на потребителяAIM Адрес
Simeon_123

Отговорете с цитат
mohel написа:
Simeon_123 написа:

Точно за това ти говорех Smile

Все още несъм ходил на диагностика понеже през седмицата съм на работа
В събота или неделя ще разгледам разположението на датчиците ,кои ги има и кои не
А за другата седмица ще запиша час за диагностика ,за да може баща ми да отиде ,по добре да е сигурно кой от трита датчика е проблемния ,не че са толкова скъпи но и аз да си имам някаква представа за проявените симптоми

Рено туинго 1999 г.
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа  
Страница 1 от 1  

Напишете отговор