Регистрирайте се Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход  
Напишете отговор трудно палене пунто 1.4
трудно палене пунто 1.4
kikianev

Местожителство: София
Отговорете с цитат
Здравейте колеги.Имам Пунто 2012 г 1.4 бензин /газ фабрична и проблема е ,че сутрин като паля повреме на въртенена двигателя се чува звуков сигнал мотора запалва и веднага гасне ,след което при второто палене няма проблем .На диагностика показва само като грешка богата горивна смес . Проблема го има само когато температурата е над 8-9 градуса ,под тази температура няма проблем.Почвам да мисля ,че при първо палене двигателя се дави но.... Дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на kikianevИзпратете лично съобщение
Re: трудно палене пунто 1.4
Hit-ko
Site Admin

Отговорете с цитат
kikianev написа:
Здравейте колеги.Имам Пунто 2012 г 1.4 бензин /газ фабрична и проблема е ,че сутрин като паля повреме на въртенена двигателя се чува звуков сигнал мотора запалва и веднага гасне ,след което при второто палене няма проблем .На диагностика показва само като грешка богата горивна смес . Проблема го има само когато температурата е над 8-9 градуса ,под тази температура няма проблем.Почвам да мисля ,че при първо палене двигателя се дави но.... Дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.

По-скоро ми прилича на липса на гориво (налягане)... Опитай да включиш няколко пъти на контакт, да направи помпата налягане и тогава да завъртиш. Ако двигателя се "задавя", прекалено богата смес, то тогава при следващото завъртане запалването ще е трудно!

Отговорете с цитат
пробвал съм, няма ефект
Вижте профила на потребителяВижте всички мнения на kikianevИзпратете лично съобщение
трудно палене пунто 1.4
kikianev

Отговорете с цитат
Пробвал съм,няма ефект .Прави ми впечатление ,че понякога мерише на бензин от ауспуха.
Re: трудно палене пунто 1.4
Hit-ko
Site Admin

Отговорете с цитат
kikianev написа:
Пробвал съм,няма ефект .Прави ми впечатление ,че понякога мерише на бензин от ауспуха.

Ако мирише на бензин, това е един от признаците за обогатена горивна смес. Ако съмненията са верни, опитай да завъртиш на пълна газ, още при първото въртене и виж дали ще направи опит да угасне!
Обърни внимание и на температурния датчик за инжексиона, той се грижи за качеството на горивната смес на топло и на студено! При изправен датчик, съпротивлението му на студено е десетки килооми, а при оптимална работна температура на двигателя е около 200-300 ома

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа  
Страница 1 от 1  

Напишете отговор